Forretningsarkitektur

Definition

Forretningsarkitektur omhandler at skabe et samlet fokus processer, teknologi og processer. Det handler om at få samlet en afdeling der kan foretage den funktion at analysere processerne, opstille kravspecifikationer, business cases, målinger og opfølgning. Forretningsarkitektur er typisk rettet imod en vinkel der er med til at prioritere projekter som it-afdelingen indgår i. I det at flere og flere projekter omhandler noget med kommunikation og interaktion over infrastrukturen, så vil flere og flere projekter med stor sandsynlighed komme i berøring med it-afdelingen.

 

Forretningsarkitektur er en del af enterprise arkitektur programmet, men funktionen har nogle andre grænseflader. Grænsefladerne gør at forretningsarkitektur funktionen har behov for nogle andre kompetencer, men i udgangspunktet levere forrentningsarkitektur funktionen viden til enterprise arkitektur programmet i form af artefakter og videndeling.

Et fokus som forretningsarkitektur funktionen bidrager med er et forbedret syn på, hvad de andre dele af organisationen ønsker at it-afdelingen skal levere, hvormed forretningsarkitektur også omhandler at indsamle information og prioritere projekter.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: