Enterprise Arkitektur

En definition af begrebet Enterprise Arkitektur

Enterprise arkitektur er bygget op omkring flere forskellige elementer der tilsammen er struktureret i et program for at kunne effektivisere implementeringen af it-baserede forretningsprojekter. De it-baserede forretningsprojekter medvirker at enterprisens arkitektur (alle enterpriser har en arkitektur) omfatter hele enterprisen og dækker over strategi, informationsteknologi og forretningen/organisationen. Den viden som enterprise arkitektur gruppen indsamler og organisere har indflydelse på enterprisens beslutningstageres evner til at træffe de rette beslutninger. Hermed er formålet for at organisationer (enterpriser) bør investere i enterprise arkitektur programmet.

Som førnævnt anvender dette projekt en basis definition dette projekt anvender omfatter at enterprise arkitektur programmet indeholder strategi, teknologi, forretningen og organisationen. Organisationen dækker over begrebet mennesker, viden, strukturer, processer og netværk.

Overblikket giver de forskellige beslutningstagere den fordel (i hvert fald fra virksomhedens overordnede perspektiv) mulighed for at kunne agere på information der er valideret til at træffe beslutninger der vil gavne enterprisens strategiske situation eller det som defineres som ”informed governance”.

Ligeledes er enterprise arkitektur også en form for “meta-ledelse” da programmet involvere information, strategier og organisering af andre koncepter som forretningsstrategi, it-strategi, standarder med mere bliver integeret i enterprise arkitektur programmet.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: