Forvaltning af applikationer (4)

Der findes godes eksempler for principper som er udarbejdet specifikt for applikationer. Disse eksempler kan vise sig at kunne genbruges for applikationer hos andre organisationer. Sædvanen tro er det nemmere at finde eksempler på principper for applikationer og applikationsudvikling end det er at for den private sektor. Jeg har fundet et godt eksempel på et dokument som omhandler principper for blandt andet applikationsudvikling.

Ontario, en provins i Canada, har offentliggjort såkaldte standarder for applikationsudvikling. Mystisk nok består standarderne af principper, og det kan naturligvis give anledning til forundring, men principperne kan bruges som eksempler for udarbejdelse af principper for applikationsudvikling.

Dokumentet som indeholder ”standarden” kan hentes her. Dokumentet er tilgængelig i portable document formatet (PDF) og blev gjort tilgængeligt tilbage fra 2012 og er 50 sider langt. Fra side 13 kan informationerne om applikationsudvikling findes.

Styrker

Dokumentet kan give inspiration og som sådan er der ikke tale om dårlige principper. Principperne er samlet i et dokument sammen med en masse principper for forskellige dele af det som kan kaldes for et enterprisearkitektur rammeværk.

Svagheder

De principper som præsenteres i dokumentet er ikke SMART-evalueret og derfor er de svage. Det er vigtigt at principper bliver SMART-evalueret, da de ellers mangler dybde.

Principperne er ikke tilstrækkeligt forklaret og igennem det medium som principperne er princippet er det ikke muligt at ”dykke ned” og undersøge behovene for principperne nærmere.

Konklusion

I kan gøre brug af principperne som er beskrevet i dokumentet fra Ontario, men det er ikke en god ide at anvende dem ukritisk. Principperne skal i udgangspunktet være SMART-evalueret. Principperne skal være sigende og rationale samt konsekvens skal være på plads.

One thought on “Forvaltning af applikationer (4)

Add yours

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: