Den nye IT-arkitektur hvidbog

Der er i skrivende stund rygter om at Digitaliseringsstyrelsen er i gået i gang med et forarbejde på at få udgivet en ny IT-arkitektur hvidbog, hvilket må siges at være en interessant udvikling.

Den gamle IT-arkitektur hvidbog fra 2003 introducerede OIO EA (offentlig information online enterprise arkitektur) rammeværket, som var med til at sætte bedre styr på den offentlige sektors anvendelse af informationsteknologier samt et forsøg på at få sat bedre styr på den offentlige sektors investeringer i informationsteknologier. Den oprindelige udgave af OIO EA rammeværket gave nogle udfordringer i de offentlige organisationer der forsøgte at implementere EA-rammeværket, hvor man for eksempel havde nogle udfordringer med at finde frem til, hvor organisationen skulle starte med at implementere EA-programmet. Det må stadig siges, at selvom OIO EA siden blev udviklet til version 2.0, at der stadig ikke findes gode eksempler på anvendelsen af de artefakter som egentlig beskrives i rammeværket.

 

Ønsker til den nye hvidbog

Nedenfor har jeg samlet et par af mine ønsker til indholdet af den nye IT-arkitektur hvidbog:

  • En anvendelig proces med tilsvarende beskrivelser omhandlende, hvordan de enkelte artefakter, og hvordan de kan anvendes.
  • En klar bias i retning af det er den fremtidige enterprise arkitektur (og IT-arkitektur) der skal satses på og ikke As-Is arkitekturen.
  • En mere præciseret udgave af rollerne der skal indgå i et EA-team.

 

Det bliver dermed interessant at se, hvad hvidbogen vil indeholde, og hvordan Digitaliseringsstyrelsen har tænkt sig at få kendskabet udbredt.

 

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: