Boganmeldelse af ”Makers”

Bogen er letlæselig og indeholder en række interessante perspektiver på fremtiden som ifølge forfatteren Chris Anderson, forventes at blive påvirket meget af 3D print-teknologier i forskellige former. Bogens fulde titel er ”Makers: The New Industrial Revolution”. Bogen er 272 sider lang, men der findes et relativt omfangsrigt appendiks så i realiteten er der kun 230 siders læsning.

Bogen bæger præg af, at forfatteren har skrevet såkaldte trade books før, hvilket i denne kontekst har indflydelse på kapitlernes længde, deres struktur og deres indhold. Bogen har 13 kapitler, som er organiseret om forskellige temaer der hver især omhandler 3D print.

Forfatteren til bogen har gjort brug af en case-baseret metode, hvor han har været i dialog med en række virksomhedsejere der på den ene eller anden måde er kommet ind i brancher der anvendte 3D print-teknologien til at løse bestemte opgaver inden for de brancher, som virksomhederne operere i.

Vurdering

Bogen er, som tidligere nævnt, velskrevet og indeholder en række gode cases på, hvordan 3D print-teknologien kan anvendes, og hvordan mindre hobby-projekter der har involveret 3D print-teknologien blev skaleret op til egentlige virksomheder. Blandt eksemplerne er Local Motors der bygger biler dog i mindre serier end det de store fabrikanter er vant til. Anderson begyndte sin bog med en beskrivelse af de foregående industrielle revolutioner, hvor forfatteren sandsynliggjorde, at 3D print-teknologierne vil have en lige så stor indflydelse som den første og den anden industrialisering.

Anderson har været i stand til at skrive en konceptbog der giver nok indsigt i, hvordan 3D print-teknologien kan anvendes, men målgruppen er individer der ikke selv er begyndt på udvikle 3D print eller blot har hørt om det og forsørger at finde ud af, hvordan det kan gøres. Gennemgangen af de industrielle revolutioner kaldes for del 1, hvortil del 2 kaldes for fremtiden, hvilket vil sige der, hvor bogen blev interessant.

Anderson gjorde meget ud af, at forklare hvordan ”gør-det-selv” fænomenet har fået nyt liv og er med til at styrke 3D print-teknologien.

Anvendelse

Bogen har en række interessante perspektiver, som hver især, kan finde anvendelse hos enterprise arkitekter og forretnignsarkitekter, da det virker til at 3D print-teknologien vil få indflydelse på den måde, som virksomheder fungerer på både set i forhold til distribution, produktion, teknologier der anvendes, de opgaver der bliver løst samt de mennesker der er ansat i organisationerne. Ligeledes virker det som at 3D print-teknologien vil få indflydelse på organisationernes forretningsmodeller.

Konklusion

Bogen er relevant for enterprise arkitekter og forretningsarkitekter, da konceptet 3D print sammen med andre trends og teknologier formentligt vil have en stor betydning på organisationernes forretningsmodeller, strukturer og strategier. Bogen er bygget på cases, og konklusionerne fra bogen indikerer at der findes mulighed for at 3D print-teknologierne er kommet for at blive.

Bibliografi

Anderson, Chris, Makers: The New Industrial Revolution, RH Business Books, 2012.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: