Boganmeldelse af ”Camel Integration Patterns”

Bilgin Ibryam, forfatteren til bogen, har identificeret nogle nye kombinationer af integrations-arkitektur-mønstre, som han beskriver i bogen ”Camel Integration Patterns”. Claus Ibsen, som er en af hovedkræfterne bag Apache Camel projektet, har skrevet forordet til bogen, hvilket giver bogen en hvis grad af legitimitet.

Bogen er 147 sider lang og kapitlerne i bogen er relativt overskuelige og nemme at læse, og hvert kapitel er skrevet uafhængigt fra det forrige, hvilket gør at bogen også fungere som et ganske godt opslagsværk. Bogen tager sit udgangspunkt i Apache Camel-rammeværket, hvilket er til forskel fra den oprindelige bog fra 2003 omhandlende Enterprise Application Patterns, hvilket kan give anledning til forundring. Der er enkelte dele af bogen som virker mere som tabeller end

Nye integrationsmønstre

Ibryam (2016) identificerede de nedenstående mønstrer som værende anvendelige for mange af de interessenter på markedet der vil udvikle integrationer mellem forskellige typer IT-løsninger. De nedenstående patterns er som følgende:

 • VETRO Pattern.
 • Canonical Data Model.
 • Edge Component Pattern.
 • Command Query Responsibility Segregation.
 • Reusable Route Pattern.
 • External Configuration Pattern.
 • Data Integrity Pattern.
 • Saga Pattern.
 • Idempotent Filter Pattern.
 • Retry Pattern.
 • Throttling Pattern.
 • Circut Breaker Pattern.
 • Error Channel Pattern.
 • Service Instance Pattern.
 • Singleton Service Pattern.
 • Load Levelling Pattern.
 • Parallel Pipeline Pattern.
 • Bulkhead Pattern.
 • Service Consilidation Pattern.

De ovenstående mønstrer er igennem bogen visualiseret med Enterprise Integration Patterns, hvor de oprindelige mønstre bruges i kombinationer for, at udtrykke de nye Camel-mønstre, som Ibryam identificerede.

Apache Camel

Apache Camel er en realisering af de oprindelige Enterprise Application Patterns. Historien lyder at det egentlig var et andet open source projekt der satte gang i behovet for Apache Camel, nemlig Apache Active Message Que. Apache Camel projektet står ikke stille og der kommer ofte nye opdateringer af rammeværket som kan bruges med en række forskellige teknologier og komponenter med henblik på at understøtte integrationer mellem forskellig IT-løsninger.

Red Hat har bygget en stor del af deres middleware forretning op om open source produkter, hvor Apache Camel spiller en vigtig rolle.

Hvem kan bruge bogen?

Der findes en række forskellige roller der vil kunne bruge bogen, hvortil løsningsarkitekten og systemudvikleren må formodes at være de to roller der vil få det største udbytte ved at læse bogen. Enterprise arkitekter vil også kunne bruge bogen til at orientere sig i nye måder, som middleware platforme kan integrere med hinanden. Integrations-arkitektur-mønstrer er et vigtigt emne at kende til, da disse er med til at understøtte, at organisationen kan få sammenhængende processer.

Hvordan kan bogen bruges?

Bogens kapitler er delt op om de forskellige kombinationer af integrationsmønstre og på den måde, så kan læseren bruge bogen som et opslagsværk. Bogen mangler desværre en rød tråd, hvormed der ofte opleves som at der introduceres nye bud på integrationsmønstre, hvor læseren kan opleve at det sker ude af kontekst til de forrige kapitler.

Konklusion

Bogen er som sådan velskrevet, men i udgangspunktet introduceres der ikke rigtig nogen nye integrationsmønstre, men forskellige bud på at opnå forskellige typer af funktionalitet på en integrationsplatform der anvender Apache Camel som integrationsrammeværk.

Bogen har sine styrker ved at gennemgå de forskellige bud på nye integrationsmønstrer og kombinationer af eksisterende integrationsmønstre. Løsningsarkitekter og systemudviklere vil få mest udbytte af læsning af bogen.

Bibliografi

 1. Ibryam, Bilgin., Camel Integration Patterns: Patterns, Principles, and Practices for Designing Apache Camel Applications, Lean Publishing, 2016.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: