Er løsningsarkitektur positivistisk?

Korhonen & Molnar (2014) arbejder med en antagelse om det som kaldes for enterprise-wide IT architecture (eller en smule forsimplet kaldet løsningsarkitektur) har et positivistisk udgangspunkt, da fokus er på ressourceoptimering og der dertil findes en række best practices inden for EWITA som ikke nødvendigvis er gode eller relevante at bruge, når organisationen arbejder med ledelse og forretningsarkitektur.

Men forholder det sig sådan, at løsningsarkitektur er positivistisk af natur? Jeg mindes endnu ikke at have oplevet at man ud af det blå fandt frem til den bedst mulige IT-løsning til en virksomhed ud fra en bærende enighed mellem interessenterne i udviklingen af IT-løsningen, hvorefter IT-løsningen “objektivt” har ført til det bedst mulige resultat for alle interessenter i henholdsvis IT-afdelingen og henholdsvis forretningsdivisionerne.

Hvad synes I?

Jeg tænker, at det er et emne som kan udforskes lidt nærmere.

Kilder

Korhonen, J. & Molnar, W. (2014). Enterprise Architecture as Capability.  

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: