Nye toner om “Serviceplatformen”

KOMBIT (Kommunernes fælles IT-selskab) som blandt andet har til formål at facilitere monopolbruddet fra KMD og facilitere udviklingen af fælleskommunale IT-systemer; har efter kort betænkningstid orienteret markedet om tankerne vedrørende et kommende udbud af IT-løsningen “Serviceplatformen”. I forhåndsmeddeleslen har KOMBIT gjort opmærksom på, at man ønsker en nærmere dialog med leverandørerne om mulighederne herunder teknologivalg og om det eksisterende “setup” med open source teknologier skal fortsætte (KOMBIT, 2018).

Det er overordnet set ikke et dårligt udgangspunkt, nu hvor det tidligere udbud fejlede eklatant ved, at ingen IT-leverandører var interesserede i indholdet eller at bistå KOMBIT med opgaven.

Jeg antager, at man i udgangspunktet vil kunne opnå bedre resultater hos KOMBIT og hos kommunerne ved at have bedre styr på forretningsbehov og en generelt bedre markedsdialog om mulighederne. Tiden hvor offentlige IT-løsninger, som kendetegnes som omfangsrige, distribuerede og komplicerede blev specificeret i mindste detalje er forbi. Gevinsterne og “høsten” fås hjem ved brug af kontraktformer der minder om Statens K03 Standardkontrakt for agile længerevarende IT-projekter. Det vil efter min mening være en klar fordel for KOMBIT at anvende elementer fra K03 og arbejde i en agil kontekst frem for den klassiske tilgang, som i øvrigt fejlede i det forrige udbud.

I øvrigt så håber jeg også, at KOMBIT finder den løsning der skaber det højeste niveau af kvalitet for KOMBIT og kommunerne frem for det billigste. Det kræver dog, at KOMBIT har styr på sin enterprise arkitektur, rammerne for løsningsarkitekturen og en løbende afstemning med vigtige interessenter internt såvel som med markedet.

Referencer

KOMBIT. (2018). Forhåndsmeddelelse på TED. URL: http://ted.europa.eu/TED/notice/udl?uri=TED:NOTICE:228557-2018:TEXT:DA:HTML

One thought on “Nye toner om “Serviceplatformen”

Add yours

  1. Aftermath:
    En unavngiven chefkonsulent ved landets største kommune målt på indbyggertal har efterspurgt kildehenvisninger til blogindlægget. I forhold til KOMBITs egne ord vedrørende teknologikomponenterne:

    “Det er op til Tilbudsgiver ifm tilbudsgivningen at vurdere, om den nuværende løsning skal videreføres i sin nuværende form eller om dele af teknologien evt. skal udskiftes.” (KOMBIT 2018)

    Reference:
    http://ted.europa.eu/TED/notice/udl?uri=TED:NOTICE:228557-2018:TEXT:DA:HTML

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: