Fra projekt-drevet til måldrevet

Chris Potts præsenterede sit syn på enterprise arkitektur i processen fra projekter til mål. Chris åbnede sit foredrag med sin baggrund i forhold til enterprise arkitektur. Chris har en baggrund som strategisk planlægger i henholdsvis forsikringssektoren og sundhedssektoren.

Enterprise Investments

Chris bemærkede, at han er specialist inden for investeringer som store virksomheder (enterprises) foretager sig. Chris anskuer enterprise investments som værende investeringer, hvori der en vis risiko ved at foretage sig, men det er muligt at opnå forbedrede resultater.

I forhold til overgangen fra projekt-dreven til mål-dreven enterprise arkitektur, da bemærker Chris at der ofte vil være 10 til 12 mål og selve overgangen på topledelsesniveau typisk tager 4 hverdage.

Markeder forandres

Chris lagde vægt på, at markeder forandres konstant og de ændres. I den forbindelse lagde Chris vægt på at “agile” i en enterprise kontekst omhandler at investere i forandringer, så man passer bedre til markedet. Chris præsenterede sit bud på en værdikæde for en enterprise investering som består af:

  • Outcomes.
  • Strategy.
  • Getting changes done.
  • Delivering changes.

Chris har udviklet en metode for håndtering af enterprise investments og denne kaldes for Enterprise Investments Portfolio Management Method (EIPMM.com).

EIPMM tager sit udgangspunkt i en stjerne model, hvor følgende elementer indgår:

  • Investment Culture.
  • Investment Process.
  • Enterprise Architecture.
  • Investments Management.
  • Investment Strategy.

I centrum af stjernemodellen findes Change Portfolio.

Fremgangsmåden med en “mål-drevet” enterprise arkitektur gør at man styre styre risici bedre i forhold til investeringsmål og fremgangsmåden understøtter ifølge Chris en bedre understøttelse af implementering og indfrielse af målene.

Det teoretiske grundlag

Chris introducerede herefter de teoretiske fundamenter for konceptet enterprise investments. Chris har inkluderet teorier fra bl.a. erhvervsøkonomi, bygningsarkitektur, strategier og mennesker.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: