Hvad er EA for dig

Mika Helenius gennemført en øvelse på EA summer school, hvor deltagerne skulle udfylde med deres tanker om, hvad enterprise arkitektur er for en størrelse.

Workshop

Mika fik organiseret en workshop, hvor de enkelte deltagere skulle frembringe deres egen definition på, hvad enterprise arkitektur omhandler. Metoden som Mika anviste tog sit udgangspunkt i et relationsdiagram, hvori den enkelte deltager optegne hvilke fordele og anvendelsesområder som enterprise arkitektur ville kunne bidrage med i deres organisationer.

Efter den individuelle gennemgang, så gik blev deltagerne delt op i grupper, hvori de skulle definere enterprise arkitektur, hvilket sidenhen blev præsenteret for i plenum. Det viste sig hurtigt at øvelsen havde ført til forskellige definitioner, og den relativt åbne metode som Mika havde anvist førte til forskellige diskussioner og resultater.

Teorierne bag

Mika gennemgik efter præsentationerne teorierne bag øvelserne på workshoppen. Fokus var at sikre en afklaring internt i organisationer om, hvad enterprise arkitektur er for dem, og hvordan man opnår de fordele. Det er især relationerne og prioriteringen mellem de forskellige emner i relation til enterprise arkitektur som kan anvendes i relation til enterprise arkitektur.

Europa mangler IT-universiteter

Mika gjorde hertil opmærksom på, at Europa (og den Europæiske Union) bruger en masse midler på software licenser, men Europa og EU samtidigt ikke står for ret meget software udvikling. Mika gjorde opmærksom på, ved at vise en forside fra Time Magazine der viste Bill Gates, at software er “magien der får maskinerne til at fungere”, og så længe Europa ikke anvender eller udvikler sin kapacitet til software udvikling, så vil Europa ikke nå sit fulde potentiale. Mika bemærkede, at der mangler op mod 60 IT-universiteter i Europa, som vel at mærke arbejder med IT og ikke avanceret matematik som det er tilfældet på de fleste klassiske universiteter som udbyder datalogi.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: