CIO: Forretningskapabilitet

Der findes en række interessante perspektiver i at arbejde kapabilitet i forhold til forretningen, når forretningen når nye udfordringer opstår som kræver at organisationen tilpasser sig. For at få skabt det rette fundament for forretningsudvikling kan forretningskapabilitet vise sig at være den rette fremgangsmåde for organisationens beslutningstagere at arbejde med.

Fremgangsmåden omhandlende forretningskapabilitet eller rettere forretningsegenskaber tager sit udgangspunkt i enterprise-arkitektur disciplinen og opstiller de forskellige aktiviteter en organisation skal gøre for at virke.

Et eksempel fra artiklen ”The Business Capability Map: The Rosetta Stone of Business/IT Alignment” af Willan Ulrich og Michael Rosen (begge fra Cutter Consortium) kommer ind på en forretningskapabilitet er:

  1. Definerer hvad en organisation gør og ikke hvordan den gør noget.
  2. Tager udgangspunkt i et levende væsen, en genstand, aktivitet eller begreb (substantiv) og ikke udgangspunkt i det at udføre noget (verbum).
  3. Defineres i forretningstermer og ikke i tekniske termer.
  4. Defineres som værende stabile og ændres ikke ofte.
  5. Defineres som værende entydige og ikke redundante.

Kilder

Ulrich, Q. & Michael Rosen, 2011, URL: http://www.cutter.com/content-and-analysis/resource-centers/enterprise-architecture/sample-our-research/ear1102.html, Accessed the 6th of March 2015.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑