Blockchain

Digitaliseringschef Cecilie Kristensen fra Københavns Kommune åbnede foredraget.

Huskøb i en digital verden

Mats Snäll præsenterede, hvad den svenske stat har gjort inden for blockchain. Snäll gjorde opmærksom på, at den svenske stat ikke har implementeret noget endnu.

I Sverige registrerede en milliard svenske kroner inden for ejendomme og huse. Snäll bemærkede, at det er vigtigt at anvende informationerne og disse er retvisende. Målsætningen var ifølge Snäll, at fremtidens ejendomsejere skal kunne stole på de relevante data. Mats Snäll gjorde opmærksom på, at han er chief innovation officer ved Lantmäteriet og han derfor arbejder for, at identificere informationer til den næste generation.

Snäll forklarede om, hvordan man har sammensat en række interessenter i forhold til at skabe data på tværs. I denne kontekst var der både offentlige og private sektor, hvortil man har haft tre bølger; Teoretisk afklaring, pilotprojekter og implementering. Snäll bemærkede, at man ved sommer regner med at kunne foretage køb og salg ved hjælp af blockchain. Snäll gjorde opmærksom på, at man endnu ikke havde afklaret situationen med GDPR og ejerskab over data.

SKATs fokus på blockchain

Georg Bakken fra Skatteministeriet forklarede om konceptet bag blockchain. SKAT i gang med at undersøge blockchain med henblik på afklaring af, hvad teknologien kunne gøre for SKAT. Hertil fortalte udvikleren om fremgangsmåden, som man har haft med IT Universitet i København, hvor man havde en del samarbejde med de studerende. På trods af samarbejdet med ITU, så skulle Skatteministeriet afklare yderligere om, hvordan blockchain kunne anvendes. Derfor gik man ind i et samarbejde med Skatteministeriet. På baggrund af pilotprojektet, da gik man ind i “vehicle” (biler m.v.) ved indkøb af biler og bilernes levetid.

Herefter introducerede udvikleren resultatet fra samarbejdet med Nets, hvilket udvikleren kaldte blockchain framework. Det pågældende blockchain framework blev demonstreret.

Det Skatteministeriet lærte var at gentænke forretningsprocesser er en svær øvelse, hvilket ikke bør underestimeres. Dertil lærte Skatteministeriet det er vigtigt at engagere økosystemet rundt om organisationen. Det er ikke kun et system for organisationen selv, men det er for alle der abonnere på hovedbogen (ledger).

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: