Enterprise design

Philip Hellyer præsenterede sine tanker om enterprise design og enterprise arkitektur.

Enterprise arkitekter fokuserer på andet end menneskers adfærd

Philip kom ind på at enterprise arkitekter ofte glemmer at tage højde for, hvordan menneskers adfærd hænger sammen. Philip startede med den mekaniske tilgang til enterprise arkitektur og IT-arkitektur, men han fandt ud af, at den mekanistiske modeller ikke kunne forklare menneskers adfærd.

Philip fandt frem til, at design thinking og systemtænkning på en række områder forklarede menneskers adfærd bedre.

Philip kom ind på, at det sjældent er et teknisk problem, men det er mere sandsynligt er et problem hos mennesker og mellem mennesker. I forlængelse af sine tanker om design thinking, da kom Philip ind på, at selvom de fleste mennesker har målsætninger og intentioner om at skabe gode resultater, så leder rigtig mange systemer til noget helt andet end det mennesker egentlig ønsker.

I forhold til sin anskuelse af verdenen, da kom Philip ind på, at alle mennesker ser en verden, men ikke den samme verden.

Systemer

Philip kom ind på system dynamik i forskellige typer modeller der blandt andet bruges til at tegne modeller op om, hvordan systemer fungerer, når der kommer forskellige typer input. Philip kom ind på, at når det kommer til stykket så hænger alle ting sammen med hinanden. Ydermere kom Philip kom ind på, at alle modeller i udgangspunktet er forkerte, men nogle modeller er mere relevante og brugbare end andre.

Philip bemærkede, at den model, som du bruger for verdenen hænger sammen med hvor god modellen for styring af den enkelte organisation er.

Case-virksomhed

Philip anvendte en case-virksomhed med udgangspunkt i en skatteforvaltning på statsniveau.

I forbindelse med omtalen af case-virksomheden kom Philip ind på, at enterprise arkitektur bliver gjort levende, når artefakter bliver gjort relevante og gjort anvendelige for slutbrugerne i organisationen. Derfor bør artefakter ikke være komplicerede eller omfangsrige, da de nemt skal kunne omsættes.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: