Marie Dorthea Sørensen præsenterede sit besyv på “design thinking” og enterprise arkitektur i Rigspolitiet.
Case-virksomheden
Marie kom ind på, at hun opfattede Rigspolitiet som værende en “go act” og “tænk” sidenhen.
Definition af design thinking
Marie gjorde brug af en definition af design thinking der var stærkt inspireret af Tim Brown from Ideo. Definitionen omhandler (groft skitseret) at designeren bruger sine evner og metoder til at finde den rette vej for organisationer (virksomheder) til at realisere de mål og strategier som organisationen (og virksomheden) har.
Forudgående design
Marie kom herefter ind på, at det ikke er altid det er muligt at definere og designe alt i en organisation. Et eksempel, som Marie anvendte, omhandler at offentlige virksomheder (og organisationer) ikke kan klassificeres som forretning fordi, man arbejder ud fra et lovbestemt område. Det samme gælder for politiet.
Procesmodel for design thinking
Marie kom ind på en overordnet procesmodel for design thinking.
- Empathize. Sætte sig ind i brugerne.
- Define. Definer designet.
- Ideate. Overvej desinget.
- Prototype. Udarbejde prototype.
- Test. Test prototypen med brugerne.
Design thinking i relation til enterprise arkitektur
Marie kom ind på at designere i relation til design thinking typisk har nogle udfordringer i den forstand, at designerne ikke nødvendigvis har en holistisk forståelse af organisationen, da de ofte sidder og arbejder med enkelte projekter og har fokus på de brugere og problemer i det design-domæne.
I relationen til enterprise arkitektur præsenterede Marie en “capability model” for Rigspolitiet, hvor der findes forskellige muligheder for at identificere forretningsservices og hvilke som er relevante som en fællesinfrastruktur. I den forbindelse kan enterprise arkitektur funktionen kunne organisere informationer som kan bruges af designerne og forretningsanalytikerne, når et projekt skal påbegyndes.
Skriv et svar