EASS18

Dette års sommerskole (EA Summer School)  var en af de bedre af slagsen. Der var en del oplæg om enterprise arkitektur både i akademisk optik og praktisk optik. Dette var både inden for den offentlige sektor og den private sektor som var repræsenteret blandt oplægsholderne. Det var ligeledes en del studerende der deltog på sommerskolen. Det gav et godt mix set i forhold til deltagerne kunne drøfte emnerne med hinanden og komme med input ved hjælp af forskellige synspunkter.

Akademisk niveau

Den første dag på sommerskolen tog sit udgangspunkt i forskellige akademiske perspektiver på enterprise arkitektur, magtrelationer, sociologi, design tænkning og sociologi. De forskellige oplægsholdere havde hvert deres tema omhandlende enterprise arkitektur. Blandt oplægsholderne var:

  • Klaus Østergaard.
  • John Gøtze.
  • Mikkel Brahm.
  • Torben Tambo.

De fire oplæg havde alle gode observationer af, hvordan enterprise arkitektur kan anvendes og udvikles i forskellige typer af organisationer.

Praktiske ideer og koncepter

De efterfølgende dage tog udgangspunkt i praktiske eksempler omhandlende enterprise arkitektur. Blandt oplægsholderne var der en del britere, heriblandt Chris Potts, Patrick Hoverstadt, Mike Daley og  Philip Hellyer. Hertil var også en række danske oplægsholdere inden for konsulentbranchen, finanssektoren, lufthavnsindustrien, revisionsbranchen samt offentlige virksomheder som ATP og Rigspolitiet. Flere oplægsholdere havde dertil en blandet baggrund som forskere og praktikere, hvortil forskellige metoder til at opnå sammenhængende ledelse, organisatorisk samarbejde og design blev præsenteret for deltagerne.

Et eksempel på en metode som blev fremlagt på sommerskolen var fra konsulenthuset PwC, hvor Sune B. Krings præsenterede den interviewbaserede tilgang, som virksomheden praktiserede i forhold til identificering af problemer og løsninger til problemerne hos virksomhedens kunder.

Konklusioner

Der var mange gode input vedrørende anvendelsen af enterprise arkitektur. Der var ligeledes nye syn på, hvordan enterprise arkitektur kan løftes fra at være en ren IT-tilgang til organisationsdesign og der var forskellige case-eksempler på, hvordan enterprise arkitektur kan implementeres i henholdsvis offentlige og private organisationer. Med andre ord så var det en af de bedre tiltag inden for enterprise arkitektur i 2018.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: