Ny udgave, nye udfordringer

Den 13. juli 2012 fik jeg den nyeste udgave af enterprisearkitektur værktøjet MooD, denne udgave er kendt under navnet MooD 15, og programmets grafiske brugergrænseflade har fået en ”makeover”. MooD International (tidligere kend som Salamander) har gjort meget for at få programmets brugergrænseflade til at lige Microsoft Office 2007 – 2010 og det betyder at firmaet har gjort et forsøg på at implementere et såkaldt ”ribbon” baseret grafisk brugergrænseflade.

En anden nyhed som MooD 15 byder på er, at Microsoft Access databasesystemet er blevet droppet og det nu kræver at man har installeret en Microsoft SQL server eller Oracle database på sin lokalmaskine for at kunne afvikle programmet. Det er simpelthen ikke muligt at oprette ”biblioteker” (repositories), hvis MooD ikke er koblet op på en af databaserne.  Til gengæld så er det ikke svært at konverterer de gamle Access baserede biblioteker, selvom de forsøg jeg har gjort mig hidtil har medført nogle underlige meddelelser.

Alt i alt tog det sourcing partneren omkring to timer at installere MooD og klargøre den underliggende tekniske platform fordi det åbenbart var uden for deres kompetenceområde at installeret database-software.

Efter at alt var installeret og jeg havde haft en fem minutters tid til at se på den grafiske brugergrænseflade viste det sig at blive temmelig vanskeligt at genfinde funktionaliteten fra 2010 udgaven. På trods af dette kan nyskabelserne have gjort anstrengelserne det værd. Det virker nemlig som at MooD 2015 har indarbejdet en funktion til at vedligeholde og opdatere roadmaps fx igennem import fra Excel. Jeg håber på, at programmet ikke lider af de samme problemstillinger, som jeg har oplevet med integrationen med Excel 2007 i MooD 2010.

Jeg forudsiger at læringskurven er stejl i forhold til at gå fra MooD 2010 til MooD 2015, men ikke nær så stejl som det viste sig at være at lære at kende MooD, så på den måde anskuer jeg, at det nok bliver en smule lettere at få styr på den nye udgave af MooD end det var at sætte sig ind i MooD 2010.

Det er stadig for tideligt for mig at komme med en vurdering på, om MooD International har formået at lave et godt og brugervenligt produkt, men jeg synes, at det bliver spændende at se om det bliver helt problemfrit at konvertere repositorierne og sætte dem i drift og ikke mindst at finde ud af om koblingen til MooD Active Enterprise er så smerte fri som MooD International reklamere med.


One thought on “Ny udgave, nye udfordringer

Add yours

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: