Boganmeldelse: Lead with a Story

Jeg har i den forgangne uge haft fornøjelsen af at læse bogen ”Lead with a Story”. Bogen er ganske interessant fordi den giver en række eksempler på, hvordan virksomhedsledere og andre profiler kan få et budskab igennem til de interessenter som skal påvirkes for at de agere efter den adfærd som er interessant. Bogen er absolut værd at læse for enterprisearkitekter, løsningsarkitekter og applikationsarkitekter samt it-strategikerer, hvis de skal have sendt et budskab af sted til modtagerne.

Bogen er skrevet af en tidligere direktør i The Procter & Gamble Company ved navn Paul Smith.  Bogen kan med fordel anvendes sammen med Tom Graves bog ”Enterprise as Story”, hvis budskabet om organisationens enterprisearkitektur, it-strategier, teknologistrategier eller andet indhold skal udbredes til de interessenter som skal forholde sig til enterprisearkitekturen

Hovedbuskabet for bogen er at budskaber (og historier i særdeleshed) er nemmere at forstå for publikum og huske dem, når de præsenteres som en fortælling. Fortællingen skal være bygget op om et bestemt rammeværk for at oplægsholderen (afsenderen) med succes får sendt til det rette budskab til publikum (modtagerne).

En fortælling varer længere end en ”power point”, hvis fortællingen er leveret rigtigt.

Fokuser på CAR

For at skabe den rette indføring af publikum til budskabet anbefaler Paul Smith at oplægsholderen gør brug af CAR (Context, Action, Result). Det betyder at hver gang en historie fortælles, så bør fortælleren starte med den kontekst som historien udspiller sig i. Herefter skal der være en form for handling som fanger publikums interesse, forfatteren mener at dialog mellem forskellige interessenter kan vise sig at have væsentlig betydning for at de husker budskabet og sidst skal et resultat præsenteres for modtagerne, hvilket vil sige den pointe som modtagerne skal huske og skal reagere på. I bogen henviser Paul Smith til en række interessante historier som kan bruges til at fremme det budskabet som modtagerne skal forholde sig til.

Konklusion

Enterprisearkitekten kan ved at anvende CAR og de fremgangsmåder, som Tom Graves nævner i sin bog ”The Enterprise as Story” som omhandler formidling af organisationens enterprisearkitektur.

Bogen ”Lead with a Story” er et ”must read”, da bogen indeholder en række redskaber som en enterprisearkitekt, løsningsarkitekt eller applikationsarkitekt med fordel kan anvende for at få de forskellige interessenter i organisationen til at samarbejde og skabe en mere sammenhængende organisation på alle niveauer. Redskaberne som forfatteren opstiller i bogen kan bruges i sammen med bogen ”The Wolf in CIO Clothing”, hvor Tina Nunno opstiller en række redskaber som it-ledere kan bruge til at fremme deres magtpositioner og sikrer, at organisationen fremadrettet kan anvende informationsteknologier. Redskaberne er bygget op om Niccolò Machiavellis ”Fyrsten” og de fremgangsmåder som bliver beskrevet for at en autokrat kan fastholde sin magt.

På en skala fra 1 til 4, hvor 1 er det laveste niveau og fem er det absolut højeste niveau kan denne bog vurderes som værende en klar 4.

Kilder

Graves, Tom. The Enterprise As Story: The Role of Narrative in Enterprise-Architecture. Tetradian, 2012.

Smith, Paul. Lead with a Story: a Guide to Crafting Business Narratives That Captivate, Convince, and Inspire. New York: American Management Association, 2012.

 

2 thoughts on “Boganmeldelse: Lead with a Story

Add yours

  1. Har aldrig hørt om “CAR” før, men det lyder helt sikkert som en spændende strategi.

    Fedt at man i en kæmpe virksomhed som Procter & Gamble tør at bruge mere kreative måder, at komme frem med sit budskab vha. historier.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: