Minitrends

Minitrends: How Innovators and Entrepreneurs Discover & Profit From Business & Technology Trends er en ganske interessant bog omhandlende det at kunne forudsige fremtiden, intet mindre. Bogen er skrevet af John H. Vanston og bogen er velskrevet. Minitrends omhandler, hvordan virksomheder kan gøre brug af de trends som forekommer i samfundene. Forskellen mellem en megatrend og en minitrend er scope ifølge forfatteren. Bogen er 189 sider lang og skrevet på en læsevenlig måde og hertil er bogen segmenteret godt i forskellige kapitler. Bogen er tilmed tidsvarende, da den blev udgivet i 2011.

Store og små virksomheder kan gøre brug af minitrends med henblik på at få afklaret forretningsmæssige muligheder. Bogen er velskrevet og den fokuserer meget på det praktiske i at arbejde med at identificere trends. Forfatteren præsenterer både kilder og strategier som kan bruges i forhold til at identificere mulighederne.

Set i forhold til mulighederne med at arbejde med Minitrends så beskriver Vanston det med citatet nedenfor:

 “Megatrends normally fall under the aegis of governments and large international corporations; Minitrends, on the other hand, often have relevance to wider audiences. Although many Minitrends promise to grow increasingly important  within the next few years, they are typically not recognized nor appreciated by the general public or most large companies.” – John H. Vanston (2011, s. 3 – 4)

Vanston kommer senere i bogen ind på kilder, som analytikeren kan gøre brug af. Et eksempel kan være at undersøge den Amerikanske føderalregerings budgetter. I en dansk kontekst kan det måske vise sig relevant at få undersøgt finansloven inden for Videnskabsministeriets budgetter. Det første kommer til udtryk i citatet nedenfor:

Therefore, reasonable places to start searching for emerging Minitrends are federal budgets” –  John H. Vanston (2011, s. 22)

Vanston kommer også ind på forskellige måder som kan bruges til at identificere Minitrends. I den forbindelse nævner Vanston nedenstående fremgangsmåde:

A useful approach for taking advantage of changing limits to identify emerging Minitrends is to (1) identify the factors governing current limits, (2) be alert to changes in these factors, and (3) examine how the changing factors could modify the accepted limits.” – John H. Vanston (2011, s. 36)

Positive aspekter

Overordnet set synes jeg at bogen er velskrevet. Det fokuserer på det praktiske med at identificere mikrotrends og mange af de forslag som John H. Vanston præsenterer i bogen giver god mening at følge. Mine syn på bogen kan opsummeres i de fire nedenstående punkter:

  • Bogen er velskrevet.
  • Bogen er inddelt i mange mindre kapitler, hvilket gør det lettere at læse sig igennem bogen.
  • Bogen bringer mange praktiske eksempler.
  • Bogen er skrevet med henblik på at give forskellige typer interessenter et indblik i, hvodan nye trends kan spottes.

Der findes også negative elementer som indgår i bogen og dens struktur.

Negative aspekter

John H. Vanston bruger ofte referencer til sit eget firma og sine egne succeser. Ligeledes referer forfatteren til det firma som sin søn arbejder for som gode eksempler. Begge elementer virker noget underlige og lidt for meget som reklame frem for gode råd og vejledning.

Konklusion

Bogen er værd at købe og den kan anbefales. Bogen er tidssvarende, og jeg vurderer, at bogen kan bruges af de fleste enterprisearkitekter til at få skabt et grundlag for den videre udvikling.

 ”Der er intet så praktisk som en god teori”. – Peter Drucker.

Kilde

  1. John H. Vanston, Minitrends: How Innovators and Entrepreneurs Discover & Profit From Business & Technology Trends, 2011

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: