En introduktion af microservices

Der findes en række interessante perspektiver  inden for emnet SOA, og der findes en rigtig interessant udvikling inden for blandt andet tankegangen bag et af de nye paradigmer der er ved at opstå efter “generation 1.0” SOA, hvor fremgangsmåden var orienteret om der skulle findes en central komponent som enterprise servicebussen skulle orkestrerer beskedflowet mellem applikationer der hver især havde et endpoint, hvortil det centrale komponent skulle kunne fungerer både som en form for “motorvej” mellem endpoints og som en slags container af forretnings og applikations-logik.

Videoen er en opsummering af et whitepaper (der også kan findes som et blogindlægomhandlende microservices og opbygning af applikationer omhandlende microservices og opbygning af applikationer, og Martin Fowler der i den nedenstående video præsenterer konceptet microservices, hvor et fokus for microservices er en anden end anvendelsen af en ESB som det centrale komponent. Derimod argumenterer Martin Fowler  i stedet  for at microservices arbejder i retning af de forskellige applikationer der udvikles med microservices, skal kunne opdateres som komponenter hver for sig, og applikationerne skal kunne integrere via webservices der typisk vil være bygget på REST-protokollen og API’er der understøtter REST.

Video

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: