CIO: Undgå fælder

I arbejdet med at skabe forretningsfordele via digitalisering for digital forandring. Fælderne opstår ofte ved at oversælge de muligheder der findes ved at udvikle organisationen via IT-projekter og strukturer.

IT kan ikke rede forretningsenhederne

Overordnet set findes der en række interessante misforståelser om at informationsteknologier kan sikre bedre organisationer og bedre resultater, men i realiteten er nedenstående vigtigt at tage højde for:

  • Det er ikke muligt at gøre dårlige forretningsprocesser gode vil at tilføje IT, uden at omstrukturere og omorganisere.
  • Det er ikke muligt at sætte gang i et stort projekt der skal implementere en række gevinster over længere tid uden at projektet fejler.
  • En IT-løsning løser ikke alle problemer.
  • En standard passer ikke til alt eller i alle situationer.

Ledelsesopbakning er nødvendigt

Ydermere findes der også tanker om at IT projekter kan løse alle problemstillinger bare de sættes i gang og centralisering leder ikke til en mere omstillingsparat organisation, men trods disse antagelser så gælder nedenstående:

  • Uden konstant ledelsesopbakning i transformations perioden, så vil programmet stoppes.
  • Uden krystal klar prioritering vil projekterne der skal til for at ændre organisationen ikke implementeres.

Konklusioner

Med de ovenstående punkter er det nødvendigt arbejde med en benhård prioritering af de projekter, som IT-afdelingen skal bidrage med ressourcer til for sikre fremdrift i forhold til organisationens udvikling. Af samme årsag er det nødvendigt at IT-lederen deltager aktivt i dialogen med de forskellige interessenter i organisationen med henblik på de rigtige strategiske leverancer opnås.

Den hårde prioritering af projekterne der sættes i gang skal dog ikke mistolkes som værende en blokering af de forretningsbehov som forretningsenhederne selv mener, at de har, da IT-lederen ellers vil opleve at en højere grad af skygge IT opbygges oparbejdes i organisationen.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: