Boganmeldelse af Trend Driven Innovation

Mason et al. (2015) har skrevet en bog der er af høj kvalitet i forhold til forståelse af trends der kan anvendes af organisationer og virksomheder med henblik på at skabe produkter og services der kan bruges til at skabe konkurrencefordele. Bogen er velskrevet og indeholder en række interessante betragtninger på, hvordan trends kan identificeres,  analyseres og produkter og services kan udvikles til at understøtte.

Bogen er bygget op på samme måde som det er tilfældet med bøgerne “Business Model Generation” og “Value Proposition Design”, af Alexander Osterwalder har skrevet forordet til bogen. Opbygningen gør at det er relativt nemt at skabe sig et overblik over de metoder, som Mason et al. (2015) anbefaler, at organisationer og virksomheder anvender til at opnå bedre resultater.

Bogens fokus på trends giver bogen en række anvendelsesmuligheder, da den fokuserer på en struktureret form for “forecasting” af trends der kan omsættes til muligheder for virksomheden, hvis virksomhedens beslutningstagere og medarbejder griber metoderne rigtigt an. Forfatterne anvender et canvas der kan bruges til at identificere og holde øje med forskellige trends. Forfatterne anbefaler, at den enkelte virksomhed tilpasser et trend og innovations framework til virksomhedens behov og måde at arbejde på, da man på den måde vil kunne opnå proces der kan anvendes i organisationen.

Styrker

Bogen har flere styrker end svagheder. Det er positivt at man som læser har adgang til let anvendelige værktøjer der samtidigt kan bruges til at skabe de relevante rammer for analyse og udvikling. I blandt styrkerne er:

  • Bogen er nem at læse.
  • Gode eksempler på hvordan et trend rammeværk kan opbygges.
  • Canvas kan anvendes til udvikling af et trend rammeværk.
  • Introducere et koncept om anvendelse af radar til trends.

Bogen ligger fint i tråd med bøgerne af Alexander Osterwalder & Yves Pigneur. Bogen er med andre ord en genkendelsens glæde at læse, hvis har læst de to bøger som Osterwalder & Pigneur har fået udgivet.

Svagheder

Bogen har også nogle svagheder. Heldigvis er disse mindre, men de påvirker læseoplevelsen og de påvirker anvendeligheden af bogens modeller. Blandt svaghederne er:

  • Canvas for trends er kompakt og giver ikke et godt overblik.
  • Canvas for radar for trends er også meget kompakt.
  • Bogen er relativt lang i forhold til dens indhold.
  • Bogen bruger til tider irrelevante grafiske fremstillinger til at gøre indholdet tilgængeligt for læseren.

Enterprise arkitektur

Enterprise arkitektur bør kunne omfavne en række forskellige ændringer og ligeledes understøtte en række forskellige nye produkter og services. Enterprise arkitektur kan for alvor blive vigtigt for virksomheden, hvis enterprise arkitektur anvendes effektivt til udvikling af nye forretningsmuligheder. Enterprise arkitekter kan med fordel engagere forretnings-interessenter, og her kan trendspotting og trend scanning have stor betydning. Bogen kan med andre ord fungere som et værktøj for enterprise arkitekter der ønsker at forretningsudvikle,hvor især fremgangsmåden til trendanalyse kan få betydning. Derfor kan bogen også vise sig at være relevant at læse for enterprise arkitekter og ikke mindst forretningsarkitekter.

Konklusioner

Bogen kan anvendes af enterprise arkitekter, da værktøjerne kan bruges til at analysere trends og ud fra dem udvikle relevante produkter og services.

Dermed kan anvendelse af bogens værktøjer bruges til at skabe konkurrencefordele.

Kilder

Mason, H., Mattin, D., Dumitrescu, D., Luthy, M., & Osterwalder, A. (2015). Trend-Driven Innovation: Beat Accelerating Customer Expectations. John Wiley & Sons.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: