Gennemslagskraft

Hvis beslutningstagerne, mellemlederne og medarbejderne ikke ved hvad der findes i det centrale enterprisearkitektur bibliotek, så kan enterprisearkitektur programmet være i fare for ikke at levere den fulde værdi.

For at enterprisearkitektur programmet kan skabe værdi i en it-afdeling bliver det en nødvendighed at kunne kommunikere til de personer, grupper eller områder der anvender den information som enterprisearkitektur programmet råder over. Det handler ligeledes om at skabe mulighed for kunne indgå i dialog med de forskellige interessenter.

Kommunikation

Kommunikation omhandler at gøre de forskellige interessenter opmærksomme på den information der findes i de databaser som udgør det samlede enterprisearkitektur bibliotek (repository). Der findes tre overordnede trin som en chefarkitekt og enterprisearkitekterne bør tage i betragtning:

  1. Identificer hvem der skal kommunikeres til
  2. Identificer kommunikationskanaler så som ansigt til ansigt, gruppepræsentation, e-mails og kommunikation igennem organisationens intranet
  3. Identificer hvordan præsentationen af informationerne skal leveres for at den størst mulige indflydelse.

Kommunikation har til formål at overbevise individer og grupper om at ændre deres adfærd og arbejde ud fra en fælles målsætning.

Tilgængelighed

Informationerne skal være tilgængelige og de skal være tilgængelige for de interessenter der har behov for dem. Hvis informationerne ikke er tilgængelige så er det ikke muligt at kunne understøtte en informeret beslutningsproces, hvortil de fordele der end skulle høstes igennem enterprisearkitektur programmet mindskes betydeligt.

Konklusion

En stor del af begrebet enterprisearkitektur omhandler evnen at kunne kommunikere komplekse begreber og metoder på en måde der gør at de forskellige interessenter (typisk specialister med fokus på et område).

For at omstillingen kommer til at bidrage til at de forskellige interessenter har adgang til informationen, som de har behov for at kunne træffe en informeret beslutning, så kræver det at flere ting spiller sammen for at påvirke interessenterne til at ændre adfærd.

One thought on “Gennemslagskraft

Add yours

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: