Enterprisearkitektur programmets alderdom

Jeg har den idé at enterprisearkitektur programmet har en livscyklus som et menneske. Alderdommen for et enterprisearkitektur program er kendetegnet ved at de ledende kræfter som har ledt enterprisearkitektur programmet søger andre steder hen. Ligeledes er de store projekter som it-organisationen er i gang med at implementere sat i gang på grund defensiv udvikling og offensiv udvikling.

Vaklende tro

De store projekter er sat i gang enten fordi interessenterne har set sig nødsaget til det eller fordi de ganske enkelt har manglet tro på det som enterprisearkitektur programmet har kunne leverer til dem og deres position. De ledende kræfter som typisk har været engagerede enterprisearkitekter eller sågar chefarkitekten kan have fundet andre steder at søge hen. Den vaklende tro kan skyldes at resultaterne opnås som led af der indgås visse relationer mellem de forskellige interessenters sociale relationer, og når de sociale relationer brydes.

Vaklende resultater

Hvis enterprisearkitektur programmet ikke kan leverer resultater som interessenterne forventer, hvilket kan vise sig selvforstærkende. Det betyder at flere og flere projekter bliver sat i gang, hvilket betyder at de enkelte projekter som sættes i gang som stadig er underlagt enterprisearkitektur programmets design principper og regler.

Beslutningstagerne opgiver at arbejde videre med enterprisearkitektur programmet daværende fatning og derfor vælges en ny fremgangsmåde for enterprisearkitektur programmet, så det kan bidrage aktivt til organisationens it-udvikling. Dermed når enterprisearkitektur programmet slutningen på sin livscyklus og enten genfødes EA programmet eller også forlades tanken indtil it-afdelingen opnår et punkt, hvor kompleksiteten bliver for stor til at meningsfyldt it-udvikling kan finde sted.

Konklusion

Sociale relationer er nødvendige i forhold til at kunne sikrer at enterprise arkitektur programmet kan bidrage til design af processer, applikationer og it-infrastruktur. Den negative cyklus ved at de drivende kræfter forlader EA-funktionen kan lede til at flere og flere it-projekter ikke bliver overholder de standarder og principper som EA-funktionen oprindeligt har udviklet. Alderdommen er den sidste fase inden livscyklussen begynder igen.

One thought on “Enterprisearkitektur programmets alderdom

Add yours

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: