Forstyrrende teknologier

Hvis du har interesse i at vide mere om, hvordan din organisation kan håndtere forstyrrende teknologier, så har du mulighed for at se et foredrag med Henry C. Lucas (Ph.D. ved Maryland University) som har foretaget studier inden for det samme rammeværk, som Clayton Christensen har anvendt i sin forskning omhandlende forstyrrende markedstrends. Bogen og foredraget er begge meget relevante set i forhold til den udvikling som de vestlige civilisation og i sidste ende civilisationerne på den nordlige halvkugle. Det globale marked betyder at virksomheder nu kan konkurrere med hinanden og udnytte de konkurrencefordele som de råder over på deres respektive markeder, hvilket også betyder konkurrencen er blevet hårdere.

Clayton Christensen (2004), kom ind på i sit rammeværk at det typisk er virksomheder, som kan producere produkter til det som kaldes for ”non-consumers”, hvilket vil sige folk som egentlig ikke ville købe et dyrt produkt, men kan leve med et skrabet produkt der har mindre funktionalitet.

Henry C. Lucas kom ind på sin forskning, at organisationer også oplever at nye teknologier bliver frigjort til markedet, hvilket betyder at markedsandelene bliver svære at fastholde, da flere og flere organisationer vil kunne imitere organisationen med konkurrencefordele.

I videoen nedenfor kommer Henry C. Lucas ind på de overordnede punkter i sin forskning.

Speaking of Books: Hank Lucas on “The Search for Survival: Lessons from Disruptive Technologies” from UMD Libraries on Vimeo.

 

Kilder

  1. Christensen, Clayton M., and Scott D. Anthony. Seeing What’s Next: Using the Theories of Innovation to Predict Industry Change: Using Theories of Innovation to Predict Industry Change. First Printing edition. Boston: Harvard Business School Press, 2004.
  2. Lucas, Henry C., Jr. The Search for Survival. Praeger, 2012.

One thought on “Forstyrrende teknologier

Add yours

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: