OIO principperne

Der findes massere af gode EA-ressourcer tilgængelige på internettet, og en af disse ressourcer er OIO-principperne. Principperne kan bruges i forhold til at understøtte at vurdere IT-løsningerne.

OIO-principperne kan findes her og de er til at finde i en fil i portable document formatet. OIO-principperne er ikke SMART-evalueret og derfor har de ikke en tidsramme for sig, hvilket også betyder, at der ikke findes definerede rammer for, hvornår principperne skal fravælges. Det giver god mening at have dette aspekt med i udarbejdelse af principperne, da man ellers vil opleve problemer med at modtagerne vil tage princippernes anvendelse alt for rigidt til sig, hvilket kan have den fuldstændig modsatte effekt, end den effekt som enterprisearkitekten havde tænkt sig, da principperne blev udformet.

Konklusion

OIO-principperne er ganske anvendelige, og jeg kan klart anbefale, at hvis EA-afdelingen ikke allerede gør brug af dem, så i det mindst lader sig inspirere af dem og i første omgang sikrer sig at de omtalte principper bliver SMART-evalueret.

 

One thought on “OIO principperne

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: