Event om enterprisearkitektur (3/4)

I onsdags deltog jeg i ComputerWorlds event om IT-arkitektur. Trods titlen for arrangementet omhandlede det i sit store hele om enterprisearkitektur. På arrangementet blev fire oplæg afholdt, hvor nogle var mere relevante end andre. I dette blogindlæg vil jeg behandle oplægget omhandlende IT-infrastrukturarkitektur som blev afholdt af AimIT og Nimble Storage Solutions. Der var noget af en bias i oplægget som primært omhandlede de fordele som Nibles produkter kunne give kunder i deres datacentre.

Oplæg om datacentrer

Salg var formålet ved præsentationen, hvilket stod lysende klart fra de første to minutter. Frem for at bringe et budskab om, hvordan infrastrukturarkitektur påvirker brugeroplevelserne eller de andre lag i organisationens IT-arkitektur valgte Nimble Storage Solution at lave en slags produkt-demonstration af deres datacenterløsninger som primært fokuserede på storage-løsninger.

Kort fortalt kom Nimble ind på at de har udarbejdet et hybrid-produkt som håndterer både flash-teknologier og ordinære magnetbaserede harddisk-teknologier. Ifølge repræsentanten fra Nimble solutions var dette med til at understøtte en bedre udnyttelse af datacentrets hastigheder og kapaciteter.

Selvsagt spiller datacentret en central rolle i forhold til håndteringen af store mængder data og ikke mindst i forhold til at kunne øge hastigheden af applikationerne. Derfor kunne repræsentanten fra Nimble Storage have relateret til begrebet IT-arkitektur frem for at lave en salgspræsentation som i øvrigt gik over tid og forsinkede programmet.

Det som gjorde præsentationen blot en smule relevant i forhold til arrangementets overordnede tema var, at repræsentanten kunne gøre oplyse forsamlingen om, at Nimble havde deltaget i udarbejdelsen af Ciscos referencearkitektur.

Overordnede observationer

Selve præsentationen kunne have været bedre, hvis den havde taget udgangspunkt i temaet IT-arkitektur med en reference til begrebet infrastruktur-arkitektur, hvor fokus kunne være på arbejdet med at optimere storage og brugeroplevelserne som er ved at have et dårligt optimeret systemlandskab set fra et infrastruktur-perspektiv. Brugerne oplever i sidste ende forlænget ventetid eller de får en dårlig oplevelse ved at anvende det forkert.

Konklusion

Oplægget var fejl-castet om man så må sige. Der var for meget salgssnak og for lidt fokus på begrebet IT-arkitektur eller for den sags skyld enterprisearkitektur. AimIT og Nimble Storeage kunne have udarbejdet en mere sigende præsentation, hvis de havde taget fat i begrebet arkitektur og arbejdet sig i retning af en moderne, fleksibel og håndterbar IT-infrastrukturarkitektur.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: