Sammendrag af uge 8’12

Det har i udgangspunktet været en rigtig produktiv uge, men mange af mine ideer er stadig på kladdeniveau. Dermed fik jeg kun udgivet et blogindlæg. Blogindlægget omhandler kravspecificering, og hvordan organisationens enterprise arkitektur program kan anvendes til at understøtte kravspecificering ud fra den motivation som beslutningstagerne i it og forretningen end måtte have.

Kort og godt så tager blogindlægget udgangspunkt i, at organisationens beslutningstagere har specifikke former for strategisk motivation som kan identificeres, hvis arkitekterne vel at mærke anvender et perspektiv på deres modellering der understøtter denne form for tanke gang. Teoretikerne (Quartel et al 2010) arbejdede med denne optik i som en slags udvidelse til ArchiMate language.

Mit umiddelbare indtryk af ArchiMate er meget positivt, og jeg regner med at skrive lidt om værktøjet ”Archi 2.2”, altså om dets funktionalitet og hvordan ArchiMate 2.0 kan anvendes i forhold til problemløsning af organisatoriske og it-mæssige problemstillinger.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: