Boganmeldelse: IT-Business Alignment

Der findes en gratis bog på den gratis bogtjeneste kaldet BookBoon.com omhandlende IT-Business Alignment . Bogen er skrevet af John Kyriazoglou og bogen  tager udgangspunkt i enterprisearkitektur begrebet, hvor de forskellige fremgangsmåder og rammeværker bliver beskrevet og der refereres til de forskellige kilder, som forfatteren beskriver i den første del af bogen.

Den første del af bogen er på 48 sider og den anden del er på 34 sider. Den anden del er egentlig mere et appendiks som går lidt dybere med nogle af de pointer som præsenteres i den første del af bogen. Derudover findes der en underlig beskrivelse af en virksomhedscase for anvendelsen af enterprisearkitektur.

Bogen er gratis mod registrering på BookBoon.com, og bogen kan bruges som inspiration for anvendelsen af et enterprisearkitektur program i organisationen. Dermed sagt så er bogen letlæselig, men der findes visse mangler.

Introducerende

Bogen er for det meste en reklame for forfatteren og sit synspunkt på enterprisearkitektur og som sådan bidrager bogen ikke med noget nyt til emnet enterprisearkitektur. Bogen kan dog bruges som en introduktion for personer som ønsker et ”executive summary” omhandlende de forskellige overordnede rammeværker og tilgangsvinkler til enterprisearkitektur. Bogen giver dig to interessante råd for dem som vil have den lette tilgang til enterprisearkitektur.

Styrker

Bogen kan anvendes som en let introduktion til beslutningstagere som overvejer fremgangsmåder som understøtter IT-planlægning og IT-udvikling. John Kyriazoglou beskriver nogle af de mest anvendte EA-rammeværker som anvendes i industrien.

Eksempler på anvendelsesmuligheder:

  • Generel introduktion til begrebet enterprisearkitektur.
  • Inspiration til hvilke dele af begrebet et enterprisearkitektur program som vil vise sig relevant for organisationen at implementere.
  • Inspiration om de fordele som et enterprisearkitektur program kan medføre for organisationen, hvis det implementeres.

Svagheder

Bogen mangler en god gennemgang af rammeværker som anvendes inden for den offentlige sektor. Derudover mangler der en god gennemgang af en projektorienteret tilgang til enterprisearkitektur så som Dynamic Enterprise Architecture eller Scott A. Bernards EA3 Cube-rammeværk. Mystisk nok er beskrivelser af begge rammeværker tilgængelige online og det ville gøre den bogen væsentlig bedre.

Konklusion

Bogen er gratis og det er som sagt svært at klage over gratis mad. Bogen kan bruges som inspiration, hvilket betyder  at beslutningstagere med en smule viden om forretningsproblemstillinger, forretningsstrategier og IT-strategier kan forstå indholdet. Bogen bør ikke stå alene, og bogen bør derfor suppleres af faglitteratur heriblandt nogle af de kilder, som John Kyriazoglou beskriver i sin bog.

One thought on “Boganmeldelse: IT-Business Alignment

Add yours

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: