Sammendrag for uge 28’14

Det har været en blandet uge med både godt, varmt, tørt og pludselig også vådt vejr. Det har givet mulighed for at tænke over tingene, og det har resulteret i fire blogindlæg omhandlende enterprisearkitektur og emner som har grænseflader til begrebet enterprisearkitektur.

Artefakter

Det første blogindlæg, som jeg fik publiceret omhandler Balanced Scorecard artefaktet i Bernards EA3 Cube-rammeværk. Der er i den specifikke situation tale om en evaluering af artefaktet, hvor evalueringen tager sit afsæt i et artefakt, som jeg har udarbejdet ud fra en fiktiv case kaldet Svanbjerg Kommune. Du kan læse mere her.

Det andet blogindlæg, som jeg fik publcieret i uge 28, omhandler en overordnet strategisk evaluering artefakterne i Bernards EA3 Cube-rammeværket. Overordnet set synes jeg, at artefakterne er brugbare, men de stiller overordnet set store krav til enterprisearkitektens evner til at afgrænse artefakterne så de forbliver relevante for de mange interessenter som kan have interesse i artefakterne for strategilaget. Du kan læse mere her.

Applikationsarkitektur og tjeklister

Det tredje blogindlæg omhandler et bud på, hvordan enterprisearkitekter kan anvende tjeklister til at optimere kvalitet og hastighed for vurdering af applikationer. Blogindlægget opstiller bud på nogle af de kategorier som kan bruges og spørgsmålene er generelt formuleret som binære spørgsmål, hvor svaret er ”ja” eller ”nej” til. Du kan læse mere her.

Boganmeldelse

Det fjerde blogindlæg er en boganmeldelse af en gratis bog omhandlende “IT-business alignment”, men tager egentlig sit afsæt i begrebet enterprisearkitektur. Forfatteren beskriver en række rammeværker, fremgangsmåder, komponenter og måder at anskue enterprisearkitektur på, men overordnet set, så bidrager bogen ”IT-business Alignment” ikke til meget.  Bogen kan bruges i forhold at give beslutningstagere en introduktion til begrebet enterprisearkitektur. Du kan læse hele boganmeldelsen her.

Softwareudvikling

Det femte blogindlæg er en henvisning til en video med Robert C. Martin som også er kendt under dæknavnet Uncle Bob. I videoen beskriver han mulighederne for anvendelse af forskellige tilgangsvinkler til softwareudvikling. Du kan læse mere her.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: