EA3 Cube Framework

Bernard anvender et perspektiv der understøtter at enterprise arkitektur som begreb og som metode favner bade it-relaterede elementer og forretningselementer. Bernard er ikke så eksplicit som Wagter et al (2005) der omtaler arkitektur som et begreb der kan lægges over en række forskellige delelementer på samme tid.

With regard to resources, one of the greatest challenges that many enterprises continue to face is how to identify the business and technology components of strategic initiatives. A big part of this challenge is that technology, information technology (IT) in particular, has historically not been viewed as a strategic asset. As such, planning activities often have focused on the development of individual technology solutions to meet particular organizational requirements. The following equation is the ‘sound bite’ version of what EA is all about, and is intended to help readers remember the distinct difference between EA and other types of IT planning… that EA is driven by strategic goals and business requirements.

EA = S + B + T

Enterprise Architecture = Strategy + Business + Technology” Bernard (2005, p. 32).

Bernard deler dermed den overordnede arkitektur op tre dele. Den første del er strategien der formuleres for enterprisen, den anden del er forretningen og den sidste del er teknologien. Jeg mener, at ligningen som Bernard anvender, kan forstås som værende en prioritering af de forskellige segmenter af enterprisens arkitektur, hvilket i og for sig også giver god mening. Samlet set bør strategien fungerer som et kompas for de forskellige sociale netværk i enterprisen, og dermed være det principgivende element i arkitekturen. Dermed har EA3 Kube-rammeværket en del til fælles med Dynamic Architecture, og der findes et overlap, hvortil artefakter kan udveksles, men de to paradigmer hører til hver sin overordede skole for enterprise arkitektur.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: