Fem tegn på at EA programmet er på vej op ad Elfenbenstårnet

Arbejdet med enterprise arkitektur omhandler, som jeg ser det, påvirkning af sociale relationer for at ændrer måder at tænke på. Det handler om forandring af den klassiske situation, hvor forskellige dele af organisationen taler om at gøre ting bedre, men aldrig kommer dertil på grund af at de starter hvert deres sted og støder ind i at andre der ikke forstår situationen på samme måde, og dermed stiller sig tvivlende overfor initiativerne.

Enterprise arkitektur kan være en platform for at facilitere viden om sammenhængene mellem segmenterne af enterprisens arkitektur.

Fem tegn

De sociale relationer er nøglen til at opnå en form for sammenhængende forståelse af, hvorfor det i det hele taget er vigtigt at gå fra en silo-tankegang til en holistisk tankegang. Jeg mener dermed at det første gode tegn på at et enterprise arkitektur program er ved at bevæge sig op ad elfenbenstårnet sker, når de forskellige arkitekter ikke er synlige i forhold til de succeser de resultater de leverer til organisationens it-afdeling eller forretning (hvis organisationen har en udvidet arkitektur). Dertil kommer det andet tegn der består af de resultater som arkitekterne leveres ikke er synlige for andre end arkitekterne.

Det tredje tegn der viser at enterprise arkitektur programmet og enterprise arkitekterne er på vej mod elfenbenstårnet er, at de forskellige modeller de udarbejder ikke forbindes med hinanden på grund af der ikke findes et fælles forståelse for det arbejde arkitekterne udfører. Det fjerde tegn på at enterprise arkitektur programmet er på vej mod elfenbenstårnet er at der ikke findes et samlet overblik over, hvad der findes i enterprise arkitektur depotet. Det femte tegn på at enterprise arkitekterne bevæger sig mod (og måske op ad) elfenbenstårnet er at de forskellige arkitekttyper ikke forholder sig til de rollebeskrivelser som blev udarbejdet i enterprise arkitektur gruppen. Rollebeskrivelsen er meget vigtig i forhold til at fordele opgaverne og at de forskellige arkitekttyper kan specialisere sig i at levere resultater ud fra de behov der er defineret for dem.

Elfenbenstårnet 001
Elfenbenstårnet

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: