Federal Enterprise Architecture

Den amerikanske føderal regering udviklede et rammeværk tilbage i 2001 der omhandler, hvordan enterprise arkitektur kan anvendes til at understøtte den informationsteknologiske udvikling i den offentlige sektor i Amerika. Det følgende citat omhandler hvordan den offentlige sektor definerede begrebet enterprise arkitektur i 2001.

Enterprise Architecture – a strategic information asset base, which defines the mission, the information necessary to perform the mission and the technologies necessary to perform the mission, and the transitional processes for implementing new technologies in response to the changing mission needs. An enterprise architecture includes a baseline architecture, target architecture, and a sequencing plan.” – Chief Information Officer Council (2001, s. 5)

Den amerikanske føderal regering anskuede enterprise arkitektur som et middel til at skabe samhørighed mellem det der forventes at organisationen skal, og hvordan teknologi på bedst mulig måde kan implementeres på baggrund af den viden der findes omkring behov og den teknologiske formåen der eksisterer i organisationerne.

I forhold til Doucet et al’s (2009) værk om sammenhængsledelse vil der være tale om ”fundamentarkitektur” (Foundation Architecture), hvilket på sin vis kan det sagtens vise sig at give mening at bruge enterprise arkitektur til at skabe sig et overblik over organisationens it-mæssige evner, og hvordan de på bedst mulige måde kan anvendes til at opnå resultater for organisationen som helhed

Kilde:

”A Practical Guide to Enterprise Architecture” by the Chief Information Officer Council (2001).

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: