Sammendrag for uge 20’12

Uge 20 viste sig at være en meget spændende, men samtidigt uge, hvor jeg havde meget travlt. Jeg fik dog udarbejdet og publiceret to blogindlæg.

Det første blogindlæg omhandler udvikling af enterprise arkitekturen i organisationen. Jeg tog udgangspunkt i Foorthiuses doktordisputats omkring enterprise arkitektur og projekter. De såkaldte projekt-arkitekturer (PSA’er og PED’er) er med til at udvikle selve enterprise arkitekturen.

Det andet blogindlæg omhandler styring af platforme, og blogindlægget tager sit udgangspunkt at platforme og applikationer generelt bør styres for ellers vil it-arkitekturen sande til. Blogindlægget introducere tre overordnede værktøjer der kan bruges til at standardisere it-arkitekturen.

Miniundersøgelsen

Jeg er kommet videre med miniundersøgelsen af danske kommuners digitaliseringsstrategier (læs som it-strategier). Jeg har nu fået behandlet alle kommuner i det der i dag kaldes for Region Sjælland, hvilket vil sige alle kommuner på Sjælland (uden for hovedstaden), Lolland og Falster. Generelt må det siges at de fleste kommuner arbejder ud fra skabelonen som KL har sat i værk, men de absolut fleste strategier giver ikke indsigt i, hvad kommunerne egentlig vil opnå rent økonomisk ved at arbejde med digitaliseringsprojekterne.

Der findes ligeledes meget få tilpassede strategier eller prioriteringer af de forskellige it-projekter.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: