En integrators perspektiv

Rune Mørk fra App Consult præsenterede et foredrag om integration og specifikt om SOA. App Consult sælger services til forsikringsbranchen.

ISV er et software produkt som dækker stort set alt ifølge Rune Mørk, men det er en løsning som næsten kan bruges til hvad som helst så som CRM, indbetaling og udbetaling for et forsikringsselskab. Det er et program som oprindeligt blev udviklet i sin første udgave tilbage i 1986.

Applikationen går SOA

Applikationen skulle opgraderes på grund af topledelsen antog at der fandtes et markedsbehov for arkitektur, hvilket betød at de satte gang i udviklingen uden helt at vide, hvad konceptet gik ud på.

Arkitektprofiler

Rune Mørk kom ind på fire forskellige enterprisearkitekt profiler som han har stødt på i sit arbejde med at implementere produktet ISV. De fire profiltyper er beskrevet nedenfor.

  • Den skødesløse som typisk ikke vil definerer implementeringen, vedkommende vil afspejle en holdning som hedder ”vi finder ud af det”.
  • Entusiasten som vil revolutionære hele organisationen igennem et produkt.
  • Fundamentalisten som kun vil have få ændringer på den eksisterende enterprisearkitektur.
  • Den pragmatiske enterprisearkitekt som følger med i implementeringen af teknologi produktet.

Implementering

Rune Mørk havde på et tidspunkt en opgave i mellemøsten, hvor en filial skulle åbnes i Dubai, og de forskellige afdelinger i mellemøsten, hvor det hurtigt viste sig at være problemer med organisationskultur og lovgivning angående måden forsikringsdrift måtte gennemføres.

Dertil kunne Rune Mørk diskutere problemstillinger som kan relaterer sig til hardware fx når virksomheder af en eller anden grund gik ud og købte hardware uden at tage hensyn til softwaren licenser købte hardware som førte til at software omkostningerne steg ekstremt.

Derudover kunne Rune Mørk fortælle om organisationer som ikke har styr på deres processer, hvortil ansvaret for implementeringen og drift ikke er overskueligt.

Det sidste emne som Rune Mørk kunne komme ind på var virksomheder, hvor der ikke fandtes regelsæt eller kontrol over, hvilke data som var rigtige og hvor de er arkiveret.

SOA

Rune Mørk var af den holdning at SOA kan virke, men det er meget sjældent man ser det. Det er typisk i service-industrien, hvor SOA fejler ifølge Rune Mørk, i brancher eller virksomheder, hvor regler med lignende virker fint med data som findes i databaser vil SOA virke nemmere og bedre.

Opsummering

Fokus for enterprisearkitektur programmet bør være at være pragmatisk og enterprisearkitekterne skal så vidt muligt arbejde på at implementere de IT-løsninger som skal til for at organisationen trives.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: