Forretningsmodellen og design

I dag fandt jeg en rigtig god video omhandlende forretningsmodellen og design af forretningsmodeller som kan anvendes fremtidens ”viable” organisationer. Foredraget, videooptagelsen, omhandler rejsen fra at udarbejde ”Business Plans”, som ifølge foredragsholderen Alexander Osterwalder kalder for komplicerede og pointerer at disse ikke overlever ”first contact” med kunderne, til forretningsmodeller som er kendetegnet for at være praktiske og dermed hårdføre og dermed kan anvendes til at skabe de rette virksomheder.

En enterprisearkitekt eller it-ansvarlig kan stille sig selv spørgsmålet ”Hvorfor er det vigtigt at kende til forretningsmodellen?” Svaret vil være at forståelsen af forretningsmodellen kan lede til bedre forståelse af behov for it-løsningerne og essentielt set også for den strategi som organisationen på sigt vil anvende. Det er vigtigt at it-strategien understøtter forretningsstrategien og forretningsmodellen for at maksimere udbyttet af investeringerne i it. Ligeledes kan en forståelse af forretningsmodellen bruges til at udlede dele af den fremtidige teknologistrategi, som organisationen bør anvende.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: