B-3: Svømmebanediagram

Dette blogindlæg tager sit udgangspunkt i artefaktet B-3: Svømmebaneprocesdiagram. Jeg har i blogindlægget anvendt artefaktet til at vise strukturen i den fiktive case-organisation Svanbjerg Kommune.  Artefaktet er udarbejdet som et ”As-Is” artefakt som viser samtiden i Svanbjerg Kommune.

Svanbjerg Kommune har sat sin Digitaliserings enhed til at fokusere på forretningsenhedernes muligheder for at udvikle den samlede enterprisearkitektur. Til det formål kan EA3 Cube-rammeværkets artefakt B-3 ”Swimlane Diagram” anvendes. I beskrivelsen af diagrammet anvender Scott A. Benard termer som egentlig leder en mere i tankerne af beslutningsprocesser og de interessenter som har betydning i forhold udviklingen i beslutningsprocesserne.

Da Svanbjerg Kommune består af en flere forskellige forvaltninger som hver især har deres forretningsdomæner er artefaktet udarbejdet i tråd med Bernards (2005) anbefalinger i interessenterne og processerne som er signifikante.

I udarbejdelsen af artefaktet har jeg ladet mig kraftig inspirerer at den grafiske struktur som Scott A. Bernard gjorde brug af i sit eksempel artefakt.

Diagrammet

177 B3 Swimlane Process Diagram

Det fremgår af diagrammet at beslutningsprocessen i Svanbjerg Kommune er er noget tung, da det kræver vurderinger af mange forskellige profiler før et forslag til kommunalbestyrelsen kan komme igennem. Det konkrete bud er på formulering af principper til nye IT-investering, hvor det viser sig at flere profiler er relevante at have kontakt med før principperne er vedtaget og kan omsættes til egentlige investeringer som kan finde sted i kommunen.

Konklusion

Svanbjerg Kommune virker til at have en meget bureaukratisk tung proces for at vedtage nye IT-principper med henblik på at undersøge nye investeringer i IT-kandidater som har til formål at påvirke forretningsprocesserne i Svanbjerg Kommune og skabe den strategiske position som kommunalbestyrelsen har vedtaget er fordelagtig for kommunen at have på sigt.

Kilder

  1. Bernard, Scott, A. An Introduction To Enterprise Architecture: Second Edition. 2nd ed. AuthorHouse, 2005.

 

 

 

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: