Et pitch åbner døre

For at få spredt et budskabet om hvorfor enterprisearkitektur (EA) er vigtigt og værd at investere i så kan det hurtigt vise sig at et ”pitch” eller et slogan kan værd måden, hvorpå dørene åbnes, og enterprisearkitekten eller chefarkitekten får adgang til de rette beslutningstagere.

Udformning

Et ”pitch” bør ikke være længere end halvandet minut eller to minutter og budskabet bør være til at huske. Dermed sagt så skal et pitch ikke være for teknisk eller indforstået, og indholdet bør være let forståeligt.

Eksempel

”Vi arbejder med at forme it-systemerne så de bidrager mest mulig til, at vores organisation kan opnå de strategiske mål. Det vil medføre færre omkostninger, hurtigere udvikling og bedre tilpasning til forandringer i organisationen og på markedet.”

Formål

Når et pitch er til at huske og det fortælles til de rette interessenter kan det være med til at åbne døre, hvorefter enterprisearkitekterne er i stand til at kunne påvirke beslutningstagerne til at træffe beslutninger baseret på et informeret grundlag.

Konklusion

Et pitch er et godt kommunikationsværktøj. Det bør være kort og det bør være let at huske for dem der skal genfortælle det til interessenterne og ligeledes bør det være nemt at huske for interessenterne at huske. Et pitch skal ligeledes kunne forklares på en overbevisende måde, så interessenterne fanger interesse for det arbejde som enterprisearkitektur funktionen står bag og beslutningstagerne ligeledes tager informationen de får leveret til efterretning, når de træffer beslutninger.

One thought on “Et pitch åbner døre

Add yours

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: