Sammendrag for uge 31’14

Jeg har haft en spændende uge, og jeg har fået udarbejdet og publiceret to blogindlæg. Begge blogindlæg omhandler som sådan begrebet enterprisearkitektur, men fra hvert deres perspektiv.

IT-arkitektur i kontekst

Det første blogindlæg omhandler en bog som Jane A. Carbone udgav i 2004 med titlen ”ITArchitecture Toolkit” som omhandler en bestemt tilgangsvinkel til, hvordan organisationer kan anvende enterprisearkitektur til at opnå et bedre overblik over forretningsbehov, og hvordan organisationens informationsteknologier understøtter dem.

I den forbindelse kom Jane A. Carbone ind på det er vigtigst at arbejde med det fremtidige billede for, hvordan organisationen skal se ud. I forbindelse med at udarbejde målbilledet for organisationen introducerede Carbone en rimelig simpel fremgangsmåde som tager sit udgangspunkt i at undersøge forretningsbehovet. Du kan læse mere i blogindlægget ved at læse mere her.

Forretningsmodel

Det andet blogindlæg omhandler forretningsarkitektur er et vigtigt element for at skabe en forståelse af organisationens forretningsbehov. Forretningsarkitektur omhandler blandt andet arbejdet med at få skabt et overblik over forretningsmodellen. En forretningsmodel kan med fordel udtrykkes i et ”business model canvas”.

Jeg har i blogindlægget taget udgangspunkt i virksomheden Statoil Fuel & Retail i Danmark, hvor jeg har analyseret organisationens forretningsmodel. Analysen tog sit udgangspunkt i organisationens forretningsbehov som en IT-platform kan forventes skulle understøtte dem. Du kan læse mere her.

 

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: