IT-afdelingens partnerskaber

IT-afdelingen kan med fordel arbejde med at få skabt de relationer som skal til for at understøtte, at IT-afdelingen kan påvirke organisationens forretningsudvikling. På den måde kan IT-afdelingen være med til at understøtte etablering af konkurrencefordele som kan understøtte at organisationen overlever og styrkes. Konkurrencefordele gælder også for organisationer i den offentlige sektor, hvor det typisk vil være fokus på at få udnyttet de ressourcer som er til rådighed på den bedst mulige måde.

Partnerskab med forretningsenhederne kan ifølge Joseph Topinka (2014) deles op i otte elementer.

De otte elementer er som følgende:

  • Forstå forretningsmål
  • Deltag i den strategiske planlægning
  • Deltag i kundemøder med eksterne kunder
  • Forstå konkurrencen på markedet
  • Brug en ude fra ind tilgangsvinkel sammen med kunderne
  • Få styr på opgave indtag og få styr på få styr på styringsprocesserne
  • Udarbejd investeringsroadmaps
  • Udarbejd business cases.

De otte elementer er med til at skabe fundamentet for et succesfuldt IT og forretningspartnerskab, hvor IT-afdelingen bliver konsulteret inden nye IT-projekter sættes i gang og inden nye IT-indkøb foretages.

Jeg vil igennem de næste par uger arbejde med, hvordan et forretningspartnerskab kan etableres ved at bruge de otte forskellige elementer til at skabe et fundament for forretningspartnerskaber mellem IT-afdelingen og de andre forretningsenheder i organisationen. Dermed sagt så jeg starte med en beskrivelse af de modeller som kan bruges i forhold til at forstå forretningsmål og forretningsbehov.

På nuværende tidspunkt virker værket af Topinka til at være af høj kvalitet og vedkommende skriver om en række interessante perspektiver der kan bruges af enterprisearkitekter og IT-ledere til at få styr på de nødvendige relationer mellem forretningsenhderne og IT-afdelingen for at understøtte forretningsudvikling.

Konklusion

Bogen virker for meget interessant og jeg er sikker på, at også enterprisearkitekter kan gøre brug af den viden som kan findes i bogen om at være med til at skabe fundamentet for forretningspartnerskaber.

Kilder

  1. Topinka, Joseph. IT Business Partnerships: A Field Guide: Paving the Way for Business and Technology Convergence. CIO Mentor Press, 2014.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: