En ny serie blogindlæg

Dette casestudie vil være delt op i flere forskellige blogindlæg. Dels fordi det giver mulighed for forskellige måder at belyse problemstillingerne på, men også i forhold til forskellige ideer jeg kan få hen over tiden der går fra den oprindelige udgivelse.

I de kommende to uger vil jeg udgive et par blogindlæg omhandlende et casestudie, som jeg gennemførte tilbage i 2010 der omhandlende sammenhængsledelse og konfiguration af fundament arkitekturen, og hvordan organisationen kunne gøre i forhold til at modne sin enterprise arkitektur til at høste fordele ved investeringerne der blev foretaget i informationsteknologi.

Organisationen findes inden for den offentlige sektor, og i udgangspunktet har organisationen anvendt informationsteknologi i mange år. I årenes løb er organisationens it og forretningsarkitektur blevet væsentlig kompliceret som led af udviklingen af særdeles specialiserede it-systemer og mangel på integration til de nye forretningsprocesser og ikke mindst manglende integration til andre, typiske nyere og mere moderne, it-systemer.

Dertil er caseorganisationen særdeles interessant på grund de organisatoriske og strategiske problemstillinger som organisationen står over for fx krav om at spare, og dermed skære i antallet af ansatte, eller påtage sig nye opgaver.

Organisationen har (i 2010) gjort nogle sig nogle øvelser i forhold til at forstå sin relative komplekse enterprise arkitektur ved både at have en gruppe af forretningsarkitekter og it-arkitekter. Dertil havde organisationen tildelt visse personer ansvar for systemer og processer, og i sig selv en fornuftig tilgangsvinkel, men samtidigt en proces der kræver ligeledes en række ressourcer bliver allokeret.

Igennem blogserien vil jeg anvende ”Archi” til at illustrere nogle af situationerne som kunne forventes at se ud i organisationen.

One thought on “En ny serie blogindlæg

Add yours

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: