Det konceptuelle applikations – landskab

Udarbejdelse af et konceptuelt applikationslandskab kan bruges som en god øvelse set i forhold til at finde frem til, hvordan organisationens fremtidige applikationslandskab bør se ud på et tidspunkt som er til at findes inden for en overskuelig fremtid. Fokus for arbejdet med det konceptuelle applikationslandskabet er forretningsmodellen. Forretningsmodellen er centrum for at identificere de fokusområder som kan vise sig relevant for organisationen at investerer i, men forretningsmodellen kan ikke undlade dialogen med de forskellige typer beslutningstagere som findes hos henholdsvis forretningsenhederne og i it-afdelingen.

Dialog

Øvelsen er vigtig i form af at få en dialog i gang for at skabe et roadmap (en plan som viser hvilken udvikling som bør finde sted og hvornår udviklingen skal være på plads) for hvad organisationen skal investerer i. Den vigtigste egenskab for udarbejdelsen af et roadmap er at støbe fundamentet for dialog mellem beslutningstagerne.

Beslutningstagerne bør komme fra henholdsvis forretningsenhederne og fra it-afdelingen så de rette projekter bliver prioriteret.

Den fremtidige arkitektur

Formålet med det fremtidige med det konceptuelle logiske applikationslandskab er at finde frem til en målarkitektur med henblik på at vise, hvordan applikationerne bør være designet.

Ingen planer overlever mødet med virkeligheden og det er i udgangspunktet ikke planen som interessant i arbejdet med at definerer den konceptuelle (fremtidige) applikationslandskab, men øvelsen og egenskaben at kunne definerer det.

Tag udgangspunkt i forretningsmodellen

Enterprisearkitekterne som arbejder med at få skabt den overordnede planlægning kan med fordel tage udgangspunkt i forretningsmodellen for at engagere de forskellige beslutningstagere om hvilke forretningsegenskaber som er vigtigst at få understøttet digitalt.

Konklusion

Dialogen er vigtigst i forhold til at kunne udarbejde et konceptuelt applikationslandskab er dialogen med beslutningstagerne (og ikke mindst brugerne) om hvad det forventes at organisationen på sigt bør være i stand til.

2 thoughts on “Det konceptuelle applikations – landskab

Add yours

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: