Næste generations arkitektur

Dokumentation er en fundamental del af enterprise arkitektur programmet. Dagens citat definerer enterprise arkitektur som henholdsvis en beskrivelse af alle vigtige artefakter der udgør arkitekturen, men også hvordan disse vigtige artefakter hænger sammen. Det er i den forbindelse værd at bemærke at artefakterne ikke udgør organisationens arkitektur, men den beskriver den. Kim (2010) kommer ind på at enterprise arkitektur programmet har til formål at støtte organisationens forandring i organisationens domæne. Kim mener yderligere at pointen i enterprise arkitektur er at give beslutningstagerne et bedre værktøj til strategisk planlægning, og til at bygge bro mellem it og forretningen.

Enterprise Architecture (EA) is comprehensive description of all of the key elements

and relationships that make up an organization [2]. In this manner, the EA which

outlines business goals and activities of an enterprise must be able to answer the

questions of changes that the enterprise is confronting with. The main objectives of

EA include not only better strategic planning but also integration between business

and IT”. – Hyeonsook Kim (2010, p. 3)

Dermed fokusere Kim på to vigtige elementer set forhold til enterprise arkitektur og modning af enterprise arkitektur programmet. Det Doucet et al (2009) kalder for fundament arkitekturen vil typisk dække den første og sidste del af citatet, hvor de forskellige arkitekter bliver beskrevet, og formålet er at bygge en bro mellem it og forretningen.

Den midterste del af citatet giver udtryk for, at Kim mener, at enterprise arkitektur programmet kan modnes til det der kaldes for udvidet arkitektur (defineret af Doucet et al som værende, hvor forretningen også anvender enterprise arkitektur til at opnå viden om sin arkitektur til at definere strategi mm.).

One thought on “Næste generations arkitektur

Add yours

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: