Sammendrag for uge 18’12

Uge 18 har været en spændende uge. Jeg har haft travlt med mange forskellige opgaver, men jeg har dog haft tid til at udgive to blogindlæg. De forskellige blogindlæg omhandler it-strategi og implementering. Implementering består, som jeg ser det, af flere forskellige typer resultater der bør indfris, men  som chefarkitekten (og enterprise arkitekterne) bør fokusere på i forhold til at levere de rette leverancer til de rette interessenter.

Inden for emnet har jeg udformet en miniundersøgelse af de kommunale it-strategier. Jeg har fundet ud af, at KL og kommunerne har indgået en rammeaftale der beskriver målsætninger for emner som de forskellige kommuner bør arbejde med i forhold til at kunne indgå i det fælles idekatalog.

En del af it-strategierne (kommunerne benævner i højere og højere grad disse som digitaliseringsstrategier) er næsten identiske. Det er de samme projekter og de retningslinjer der omtales. Fælles for de fleste er at digitaliseringsstrategierne ikke indeholder

Til det kan jeg så kun stille spørgsmålet om strategierne så egentlig er valide, hvis de forskellige digitaliseringskonsulenter (en titel som kommunerne skilter med) blot har gjort brug af en generisk strategi, hvortil de udskifter <kommune> med kommunens navn. I givet fald vil der ikke være tale om en strategi. I stedet er der tale om en skuemål, hvilket vil sige kommunen lader som om at have styr på sin ”digitaliseirngsproces”.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: