Sammendrag for uge 45’13

Det har været en rigtig produktiv uge. Jeg fik udarbejdet og publiceret fire blogindlæg. Alle blogindlæggene omhandler emner som kan relatere sig til enterprisearkitektur.

Det første blogindlæg omhandler en boganmeldelse af bogen ”The Wolf in CIO’s Clothing”. Bogen er skrevet af Tina Nunno som er analytiker ved Gartner. Hun bruger nogle af de teorier som Niccolò Machiavelli fik publiceret i sin bog ”Fyrsten” og omsætter dem til CIO forhold. Bogen er velskrevet, men forfatteren har valgt at gøre brug af nogle kulørte arketyper til at beskrive de forskellige egenskaber som en CIO kan vælge at anvende.

Det andet blogindlæg omhandler de konkurrencefordele som en organisation kan opnå ved at standardisere. Der findes tre forskellige perspektiver, som kan vise sig at få betydning for organisationen. De tre områder for standardisering omhandler udviklingsprocessen for IT-løsninger, Standardisering af applikationslandskabet og Standardisering af IT-infrastrukturlandskabet. Den rette kombination af tiltag kan lede til at organisationen vil opleve konkurrencefordele igennem standardiseringen.

Det tredje blogindlæg omhandler et arrangement som finder sted på tirsdag i uge 46 (det vil sige i morgen) på IT Universitetet i København. Arrangementet består af to foredrag som tager deres udgangspunkter i digital ledelse i den offentlige sektor. Arrangementet er gratis at deltage i og det kræver ikke registrering.

Det fjerde blogindlæg omhandler arketyper som findes for teams i forhold til en kontekst, hvor organisationen arbejder med IT-leverancer som skal være standardiseret på et vist niveau for, at leverancerne kan sættes i drift. Blogindlægget præsenterer fire arketyper som bør tages i betragtning for det videre arbejde med standardisering.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: