Pandoras æske

Mødet med AEA Danmark (den 21.6.12) var ganske levende og ganske interessant, men mødet bekræftede i og for sig også en hypotese, som jeg har om at de (fleste) enterprise arkitektur programmer i mellemstore og store virksomheder fokuserer på at identificere ”applikationslandskabet” og de sammenhænge der findes.

Det var i hvert fald tilfældet med Pandora. Pandora er en organisation der har mange divisioner (et for hvert land de er repræsenteret eller deromkring), og de it-løsninger de anvender er opbygget omkring en decentraliseret model. Det giver nogle fordele (omstillingsparathed i lokalområderne og handlekraft), men også nogle ulemper (arkivering, behandling og analysering af data).

Pandora råder ikke over en stor it-afdeling eller en stor arkitektur afdeling, faktisk kun en enterprise arkitekt, men på trods af dette har han formået at skabe et overblik over de forskellige applikationer og en række af de sammenhænge der findes.

Modelleringen finder sted i QualiWare som er det enterprise arkitektur værktøj som i sin tid blev valgt.

I Pandora anvendes en modificeret udgave af Zachmans klassificeringsskema. Jeg mener ikke, at den matrice som Zachman lavede kan klassificeres som værende et rammeværk, da der oprindeligt og vel egentlig stadigvæk ikke er nogen metode tilknyttet klassificeringsskemaet.

Ifølge Claus Thorsen som gruppe enterprise arkitekt så var den foretrukne metode der blev anvendt referencearkitekturer for de forskellige systemer og brancher i forhold til at kunne udforme et To-Be blueprint for it-arkitekturen.

Fremadrettet vil et fokus være på projekter (projekt-starts-arkitekturer) Pandora arbejde med at gøre enterprise arkitektur programmet til en reel forretningspartner, men der findes en hvis tidshorisont som skal leveres.

Igennem den fortælling, som Claus Thorsen præsenterede på mødet, så har jeg kunne konstatere at en af de store problemstillinger for enterprise arkitektur programmet er at få de forskellige dele af organisationen til at samarbejde ud fra en fælles plan. En plan der kan styre organisationen til udvikling efter en sammenhængende plan. Det handler om tillid og det handler kommunikation.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: